söndag 21 september 2014

Nya kompisar: Asics Gel kayano 20

Att snöra på sig ett par nya skor är ren skär lycka. 
Jag klickade hem dessa från loparshop.se och då jag vet precis vad jag vill ha både i modell och storlek var det inte direkt någon rocket science.
Det kom som en trevlig överraskad att jag tyckte de var snygga, det tänkte jag inte på när jag gjorde min beställning, då var det funktion och rätt skor som gällde, att det var en präktig rea gjorde inte saken sämre precis.
 
Och att sedan snöra på sig ett par sprillans nya skor inför en runda på 25 km var väl inte mitt smartaste drag men ibland gör man mindre smarta saker. Det var komfortabelt tills jag hade runt 6-7 km kvar hem, då började det kännas lite i tårna att det var helt nya skor som inte var insprungna. Nåväl, löprundan gick bra och jag känner mig så nöjd, jag har varit trogen Asics de senaste köpen. Saucony fick gästspela vid ett skoköp men den modellen slet jag ut på nolltid. För länge sedan körde jag på Nike men nu verkar det som att Asics är min stående favorit.

På tal om att slita skor.... lite fundersam är jag allt över hur snabbt jag sliter ut skorna, sååå himla mycket springer jag väl inte?!

Se här nedan mina rosalila skor som jag köpte i februari (!) räkna då också in att jag hade ett ganska långt uppehåll från påsk och flera veckor framåt pga skada och ändå är insidan av bakkappan helt söndernött. Hm.
Helst skulle jag vilja ha flera par skor att nöta på samtidigt så kanske, kanske borde jag klicka hem ett par löparskor till senare i höst el. vinter.
Lakritssvart med rosa och neongulgröna inslag. Gillar't.

Mina "gamla" ser lite trötta ut... 

Mina förrförra Asics - ser ut som de höll bättre!

7 kommentarer:

mis(s)match sa...

Du springer mycket jf med genomsnitt!!
De flesta skor brukar hålla 100-120 mil, dvs 40-45 långrundor på 25 km.
Springer du en långrunda varje vecka plus 2 korta då håller de ca 24 veckor= ett halvt år....

Camillas dagar sa...

Oj, så där kommer jag nog aaaaldrig att lyckas nöta ut några löparskor, däremot börjar mina äldsta pjäxor se rätt trötta ut. Tur att jag har ett par nyare. :)
Dina Kayano är ju superfina! Jag har ju ett par Kayano 19 som jag gillar, men enligt diagnos ska jag hålla mig till GT 2000.
Men, som sagt - det går ju inte att jämföra oss två.
Inga känningar av surbenet? Härligt att rehab verkar ha funkat!

Fliselin sa...

Nya snyggingar! Härligt! Jag har bara provat Asics en gång men fick byta då den modellen fick det att bränna under framfötterna. Sugen på att prova ny modell. Mina skor har aldrig gått sönder inuti utan det är sulorna som nöts.

Librarybeth sa...

Mis(s)match: hm, ja det kanske är lite mer än ngt slags genomsnitt?! Det där med ca 100 mil innan skorna är utnötta har jag fått till mig av skoförsäljare vid något tillfälle och det är ju klart, blir det långrundor så läggs ju mil till mil. Den här gången tyckte jag att jag inte hann springa så mkt i mina skor (rosalila) men det är klart, jag hann avverka ngr rundor innan mitt ofrivilliga viloläge inträffade!
Jag nöter skor helt enkelt :D

Camilla: de rosalila är ett par 19, tror jag. Gillar modellen och nu vågar jag ju inte testa andra ;D
Surbenet hörs inte av och ingen är ledsen för det. Jag är duktig flicka och gör mina små styrketräningsövningar, försöker att inte slarva.

Fliselin: Tack, nu vill man ju inte att det ska komma ngt regn eller gegga på dem, haha.
Sulorna nöter jag också! Hela skon blir mjuk som en toffel till sist och det känns inte så bra att springa i för mig. Får känning åt benhinnor nästan direkt då.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ähum, jo du springer mycket ;)

hallinbloggar sa...

Jisses! Men det är väl som andra säger här att du ligger väl liiite över genomsnittet : ) Jag springer ju inte men går desto mer. Har alltid Asics med inlägg. De gick också sönder i kappan men löp & skokliniken där de var köpta satte in en förstärkning som var riktigt bra. Kolla om det kan vara något?,

Librarybeth sa...

Iwillnot: okejrå ;D

Hallin: kanske lite då. Tack för tips! Det kan def vara en lösning bara inte sulorna redan är för nötta... vilket kanske mina rosalila redan drabbats av. Lite i gränslandet där. Jag tycker också att löparskorna tappar i spänst och blir toffelaktiga efter x antal mil. Då måste de bytas ut för det.. håhåjaja.