måndag 22 september 2014

Garderobsaffären

Igår eftermiddag röjde jag och alla girlsen i Garderobsaffären.
Den heter så, ett vindsutrymme som är en någorlunda skapligt ordnad garderob, en förvaring för de kläder när man växlar mellan säsonger, jackor och kappor i olika storlekar,
Extra madrasser, täcken, lite gosedjur, skor och resväskor trängs där inne också.

Sedan de var små flickor har systrarna "shoppat" kläder här, dvs systrar ärvde plagg av äldre systrar och därav namnet; Garderobsaffären.
Det var lite av en högtidsstund när vi skulle ta ett svep i Garderobsaffären och den heter så fortfarande trots att det inte är så mycket som ärvs hit eller dit längre. Verksamheten finns emellertid kvar i liten skala, en del ytterplagg byter ägare... eller förresten de minsta ärver ju en del och så händer det ju att plagg byter ägare, systrarna emellan.
Egentligen var planen att vi skulle växla mellan sommar och höst/vinterkläder och ta fram lite mer stickat. Det utvecklade sig istället till en liten inventering och vi var vråleffektiva.
Jag menar VrålEffektiva.
Det provades, funderades och rensades ut sådant som var för smått, för slitet och så försvann sådana där hopplösa felköp ner i sopsäckar.
Svettiga i ansiktet och upprymda kunde vi knappt sluta gallringen och gick loss på skolådan och väsklådan också när vi ändå var igång.
Nu känns Garderobsaffären uppfräschad och vi har ett antal säckar för återvinning och någon för kastakasta.
Och känslan när man rensat!
Najs.

6 kommentarer:

Fliselin sa...

Älskar rensning! Så himla skönt! Det är dags här också att kolla vår "Garderobsaffär". Hos oss gör jag det själv. Kan nog finnas ett och annat som ska rensas eller plockas fram.

Spader Madame sa...

Åh, det låter som en finfin plats! Fick också litet inspo, kanske redan packa för Cypern om några veckor och rensa, flytta undan övrigt?

hallinbloggar sa...

Vilken mysig affär : ) Så skönt att rensa. Har några lådor som står ovanpå garderoben där vinter- resp. sommarkläder förvaras. Brukar vara bra på att utrymmet aldrig växer.

Anonym sa...

Perfekt! Är själv usel på att rensa men blir alltid inspirerad av att höra om andras upprensningar. Vem vet, förr eller senare rensningsivern slår till även här.

Librarybeth sa...

Fliselin: ja, det är märkligt renande! Katharsis liksom. Och det var rena familjetillställningen här, tjejerna verkar ha ärvt rensa/kasta-genen ;D

Spader M: åh, åka till Cypern?! Ja, kör en rensning innan och du kommer känna hur allt lättar :D

Hallin: den har varit en riktig hit i alla år. :D Populär, vintage och lite överraskningar!

Tant Augusta: och när den slår till - då kör du! Men vänta till dess :D

Malin sa...

Underbart skönt! Glöm inte att HM tar emot alla typer av textil för återvinning.