söndag 24 november 2013

Löpträning - åh löpträning

I fredags fick det bli en partyrunda på en mil.
En partylöprunda får bli mitt substitut för att jag inte direkt ofta kommer iväg på partyn, ett slags AW med sig själv helt enkelt.
Man (jag) är slutkörd efter en veckas jobb och det är bara att bita ihop och dra på sig löparkläderna direkt när man kommer hem. Grundat med nötter och vatten gör jag på jobbet för att inte drabbas av hungerattack.
Och så laddar jag med bästa partymusiken i öronen, ser till att få en och annan nedförsbacke så att jag får lite lagom mycket hybris och springer på.
Så får man till en partyrunda.
Istället för ev huvudvärk får man träningsvärk.
Söndag då? Vad göra? Jag tänkte ta en rejäl löprunda men kände att inspirationen tröt en smula även om solen sken. Jag är så less på den gamla vanliga rundan på 18 km. Less bortom allt förstånd, jag vägrar springa den.
Och som alltid, bästa inspon får jag om jag springer iväg för att utforska en ny slinga.
Den här gången stack jag ut från stan i lätt motvind, 2 plus men sol, ut mot ett litet samhälle utanför stan där man kan komma ner till vattnet.
En stunds kontemplation vid sjön och sedan vända tillbaka till stan.
Fick upp fin fart och nådde staden snabbare än jag räknat med så jag byggde på slingan lite till. När jag kom hem hade jag fått ihop mina 2 mil som planerat.
Till nästa gång ska jag inte ta med russin, så här års hinner de bli som hårda små stenar. Jag fick proppa in i munnen och ha russin i kinderna som en hamster för att de skulle mjukna något.
Hamsterlöpning denna söndag med andra ord.

5 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Härligt att du kommit igång med löpningen igen. :)
Och du - jag har gjort snöpremiär i dag. 15,3 km. Så himlans nöjd. Lite stel i ben och ljumskar nu, men en skön känsla i hjärta och hjärna. :)

Librarybeth sa...

Camilla: ja, jag hoppas få till träningsflow nu, som ska kunna ta över vardagen! Aha! KUL för dig, äntligen kan jag tänka mig att du tänker!!!

hallinbloggar sa...

Så härligt att du kan springa igen! Förstår att du är lyrisk. och jag önskar så jag hade samma entusiasm!

Akan-Kakan sa...

Haha, partylöprunda - bra ord! Och bra grej att köra som AW, om man lyckas masa sig ut före fredagskoman då.

Librarybeth sa...

Hallin: det gör mig lyrisk :D

Akan-kakan: jamen till en AW vill man ju inte banga liksom - eller hur!