tisdag 9 juli 2013

Greenwich tur och retur

Jag gjorde en snabb undersökning av hur familjens medlemmar under 18 tyckte att dagen hade varit. Överraskande många tyckte ända att måndagen varit okej. Jag kände en viss osäkerhet eftersom entusiasmen inte var precis sprudlande när vi valde att ta pendeln till Greenwich för att kontrollera att medianlinjen ligger där den ska.

En tågresa genom Docklands gör att man rätt snart når Greenwich och åkturen som sådan är inte dum alls, vilka byggnader man passerar! Kändes väldigt... rymdstadsaktigt.
Blanka höööga hus och så den slingrade tågrälsen där emellan innan vi åter dök ner i underjorden, nådde Greenwich, tog rulltrappan upp och vips var man i en liten engelsk småstad. Lite kulissartad känsla faktiskt.
Greenwich är värt ett besök, vill man få lite lagom mycket "lantlig"känsla när man är i London är det perfekt, eftersom det inte tar mer än 20 minuter från centrala London. Vi började med köpa lite ätbart och slog oss sedan ned i parken innan vi gjorde ett får jag lov att säga grundligt besök på Royal Observatory och det var väl någonstans här kidsen kroknade och vi sjönk på poppisskalan för föräldrar i norra Europa.
Hur som helst, en glass är man värd efter en sådan lång museidag (igen) och den ska intas vid Themsen, det står i lagen.
National maritime museum finns här också liksom skeppet Cutty Shark men vissa gånger ska man inte ta i för mycket  - don't push it liksom när man har en smula reströtta ungar....

Och vill man variera sig (och det vill man ju - ibland) kan man ta gångtunneln under Themsen för att sedan kliva på rymdtåget tillbaka till stan - vilket vi gjorde. En gångtunnel byggd i början av 1900-talet för att underlätta för arbetare att förflytta sig mellan hem och arbetet i skeppsdockor och varv.
En inte särdeles lång promenad (400 meter?) och sedan var det raka spåret hem till vandrarhemmet.

Inga kommentarer: