måndag 8 juli 2013

En söndag i London part one

Igår hann vi med både lite speedshopping och museum, långa promenader och en himla trevlig middag.
Museum of London var en väldigt snygg och intressant byggnad, placerad precis där ur-London ska ha legat, rester av stadsmuren fanns att beskåda. Primär uppgift; att berätta Londons historia.
Okej, en del museer hänfaller ju lätt till montrar och det gör ju ingen glad när monter nr 327 ska avverkas. Men Museum of London hamnar någonstans mitt emellan bra och sömnpiller. Här finns ju definitivt en historia att berätta och delar av utställningen var särskilt intressanta.
Som romarnas framfart, medeltid och i synnerhet 1800-tal då London v ä x e r  så det knakar.
Bra fik hade de också. Mannen och jag slog till på lite afternoon tea i all enkelhet, klockan var tre och det där med clotted cream, en liten scones och en nice cup of tea - det sitter fint så där dags.

Innan museibesöket hade vi lämnat äldsta dottern med hennes brittiska väninna. Jag gissar att de drog till Topshop direkt. Vi gick istället till Hamleys och därefter Size (där så många svenskar hänger) för att köpa Converse till några av döttrarna.
Sedan tyckte vi att vi var klara med shoppingen. Japp, du läste rätt. Libby avstod helt.
Med påsen i ett säkert grepp.

Rart porslin och himla gott te. 

När jag går runt i London; rätt vad det är dyker någon pampig byggnad upp bland allt det redan pampiga av stål och glas.
Det är en märklig mix av byggnader ibland. Här stack S:t Pauls cathedral oväntat fram bakom husen.

Klart man fotar de röda bussarna igen och igen. Här med fart.

Inga kommentarer: