söndag 17 mars 2013

At the doctor

Jag var ju hos doktorn och tog prover häromsistens. Jag är så himla yr i mössan stora delar av dygnet och då menar jag mer än vanligt. Trött som satan också, jag tänkte att det kunde vara järnbrist kanske?
Att jag har lågt blodtryck visste jag, min vilopuls är lååååg. Du är ta mig fanken ett mediciniskt under, tycker Mannen. Det var väl rart sagt!
Låg vilopuls och lågt blodtryck är en fräck kombination - om man gillar att ha känsla av att just ha åkt karusell - typ hela tiden.
Nåväl, nu är det ingen sjukdom så den kan man inte göra så mycket åt. Det gäller att jag håller igång, hela tiden. Att det susar lite konstigt i öronen får man helt enkelt ta. Om jag schlår ikull som det heter på öschtska så får man helt enkelt resa upp mig igen.
Doktorn som var mycket bra vilket jag vill poängtera, sa två saker (ja hon sa många men här är två för mig helt oväntade bedömningar).

Hon sa 1. att min vilopuls visade på att jag var... håll i hatten ; vältränad. Vilket jag har ytterst svårt att ta till mig eftersom jag verkligen inte känner mig så - med tanke på att jag tycker det går så trögt med löpningen samt att jag inte ser särdeles tränad ut. Vet inte riktigt vad jag menar med det där sista.
Hon sa 2. att jag inte kan hålla på att jämföra resultat och att jag måste förstå - pass på här nu - nu när jag blivit  ä l d r e  inte kan få samma resultat som tidigare.
Äldre?
In my face! Smack bara! Det där har jag förstås inte lust att ta till mig. Inte för att jag tänkt bli en ny Evy Palm men hallå, äldre. Nu talar ni med en som periodvis drabbas av åldersnoja och så får man sånt där serverat. Pyttsan.
Vältränad för min ålder då va? Och med tanke på att jag inte har några resultat från unga dar att jämföra med så vet jag i ärlighetens namn inte hur jag ska förhålla mig till det där med... "äldre".
I övrigt pekar allt på att jag mår prima, vitaminer, mineraler, järn you name it! Mina fina färdigheter i svimmingskonsten och att min hälsosamma livsstil överraskande nog ger mörka ögon runt ögonen får jag helt enkelt lära mig att leva med.
Nä, nu ska tant sluta älta och istället ta sig en liten löprunda runt staden.

9 kommentarer:

mis(s)match sa...

Jag tycker du får ta till dig att du är vältränad så många km du orkar springa i veckan! Imponerande många löprundar och antal km. Visserligen kan långdistanslöpning oxå ge upphov till en sporthjärta (låg puls och lågt blodtryck).
Jag har oxå lågpuls och lågt blodtryck och känner mig ibland yr trots att jag inte alls springer så många km som du...

Fliselin sa...

Klart att du är vältränad, du har ju gjort fantastiska bravader. Jag har oxå lågt tryck och puls men har inga problem med yrsel så ofta. Det jag tyvärr har fattat, fastän jag inte vill, är att det är svårt att få till bra resultat trots att jag tränar som en gnu. Nedrigt. Det beror väl på det du fått i ansiktet, ålderdomen... Har också pldersnoja ibland men just nu mindre , vilket är skönt.

hallinbloggar sa...

Men så skönt att höra att värdena var bra! Ja, det är ju inte att man märker att man inte riktigt kan hålla på i samma tempo.... Jobbigt att inse men förmodligen nödvändigtatt ta till sig. Men det är ju klart att du är vältränad Libby. Du är helt fantastisk med din löptränibg. Och det är väl just låg puls och lågt blodtryck som gör att man håller sig frisk och lever länge : )

Librarybeth sa...

mm: okejrå ;D yrseln är lite besvärande ibland får jag nog lova att säga... kanske är det är ett sporthjärta som klappar så fint! :D

Fliselin: ja, smack - den tog den, kommentaren om att jag är ä l d r e!! Shit. Jag har inte tid med sånt ;D

Hallin: jo, det är bra, fast jag hade trott att det var järnbrist och nu häpp skulle man få peta i sig något så man blir piggelin! Men icke! Det är lågt blodtryck som gör mig trött! Och det är ju iofs bra, att det är lågt alltså. Och lite tränad är jag väl... :D kram

Camillas dagar sa...

Ha ha... :D
Trist att du inte mår bra, men klart som korvspad att låg puls tyder på att man är vältränad, det är ju allmänt känt. Gissa om jag blev deppig som fick högre och högre vilopuls ju mer jag tränade (p g a giftstruman). Nu är jag ju frisk och har lugn och fin puls. Dock inte yr, så jag är nog långt ifrån lika tränad som du.
Kram på dig och krya på dig nu!

Librarybeth sa...

Camilla: äsch, det går ingen nöd på mig, är lite snurrig bara...men jag får helt enkelt se det fr den ljusa sidan!

Anna sa...

förstår inte hur du inte kan se dig själv som vältränad!? tycker det är bilder på träning här inne för jämnan.
i min bok lever och andas du löpning.
hejja dig!

Anonym sa...

Verkar som att detta är standardresponsen från läkare i nkpg... Maken fick höra detsamma, dock var det den gången rusande puls som var symtomet på ålder. Spännande när man är 41. Fortsätt spring är dock min morfars visdomsord i livet, "då märker du inte att du egentligen inte orkar!" Bra ord som jag tagit til mig.
Sara/nkpg

Librarybeth sa...

Anna: därför att jag känner mig så trög och gjort det länge, men visst klämmer jag några mil i veckan men jag känner liksom ingen stuns... ;D men tack för hejarrop :D

Sara/nkpg: haha! fler alltså.... Bra visdomsord där - det tar jag till mig!!!