söndag 20 maj 2012

Lördag i London part one

Alla dagar blir ju som bekant inte som man tänkt sig. T ex kan man tro att man ska få besöka Parlamentet bara för att upptäcka att biljetterna är slutsålda och det inte kommer några fler chanser den här resan.
Surt.
Och eftersom vi hade en tid att passa på annat håll fick vi plötsligt en märklig tidsficka där vi inte hann särskilt långt men inte heller bara ville slå dank. Nåja, i London blir det ju knappast långtråkigt.
Vi slank in på Household Cavalry museum - dvs hästarna och snubbarna som vaktar drottningen. Ett museum som inte la något emellan när det gällde att sjunga soldatlivets lov. Blankputsade hjälmar, svärd och så lite av dagens soldathjälmar samt hästar fick vi ta del av.
Vi skyndade dock vidare eftersom stortösen hade en date med en kompis hon har som bor strax utanför London. De skulle umgås ett par timmar så vi hastade till Bond street.
Där var vi inte ensamma om jag säger så. Fullt med lördagsshoppande turister och Londonbor - så vi vände in i Hyde Park så snart vi vinkat hej då till stortös med väninna. Fika på ett café vi gillar där kändes som det enda rätta och sedan en näst intill obligatorisk promenad genom parken.


Väntar och tror glatt att vi ska få komma in.
Va? En blygsam sockerkaka till fikat?  Ripplad med citron och vansinnigt god säger jag.




En favoritslinga i Hyde Park, på väg till Peter Pan-statyn.

Dagens; jacka Sisters, sjal Rabalder, högblank hjälm med tofs Kavalleriet i London.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stilig ny cykelhjälm du har skaffat dig! För den fick väl följa med hem för att matcha den nya fina cykeln?
Annika

Librarybeth sa...

Annika: ja, det är något med tofsen som gör det inte sant???! ;D